AZ ŐSSEJTEKRŐL: GYAKORI KÉRDÉSEK

2022.10.21 17:50

Mi az Olimpiq StemXCell termék?
Az Olimpiq StemXCell egy új felfedezés, egy új termékkategória a tápszerek területén. Olyan természetes anyagok válogatott kivonata, melyek a szervezetünkben a felnőtt csontvelői őssejt kibocsájtást legalább 100%-kal képes megnövelni. Elősegíti az őssejtek vérből a szövetekbe történő vándorlását. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor önmaga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat. Minél több az őssejt a szervezetben, annál jobb az egészségi állapot.

Mik az összetevői?
A kutatási fázis alatt közel 20 000 anyagot vizsgáltak meg. Ezek közül azokat válogatták össze, amelyek a legnagyobb mértékben növelték meg a perifériás vérben az őssejt számot. Az összetevők kivétel nélkül erős antioxidáns hatással bírnak. Gyümölcsök, gyógynövények, és konyhanövények szerepelnek a termékben.

Mennyi ideig kell szedni?
Minimum 3 hónapig javasoljuk a szedését, de alkalmazható folyamatosan is.

Kell-e szünetet tartani, ha igen mennyit?
Folyamatosan is szedhető.

Cukorbetegek számára melyik a leginkább ajánlott őssejt kapszula?
Az Olimpiq SXC SL 250% Jubileum DR kapszula, ez kifejezetten nekik készült.

Olimpiq SXC SL 250% Jubileum DR kapszula (120db-120db)

Megelőzés céljából is javasolható-e?
Igen, mivel a szervezet, javító és építő képessége gyermek, felnőtt és idős korban jelentősen eltér. Ez a képesség 30-35 éves kor után folyamatosan apad.

Szét lehet-e szedni a kapszulát?
Igen, a kapszula tartalma bejuttatható úgy is, hogy belekeverjük pl. gyümölcslébe, joghurtba. Ez beteg gyermekek, nyelési problémával küszködők, stb. esetében megoldást nyújt.

Okozhat-e allergiát?
Az egészséges emberi szervezet is adhat allergiás reakciókat bármilyen hétköznapi anyagra (pl. cseresznye), ezért a termékek összetételét célszerű megtekinteni. Nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket, szóját, mesterséges aromát, tejszármazékot, élesztőt, tartósítószert.

Mennyi idő alatt eredményez javulást?
Általában már 2-3 hét elteltével jelentkezhet változás, de figyelembe kell venni, hogy minden emberi szervezet más őssejt számmal rendelkezik, ezért az őssejtszaporító hatás sok más tényezőtől függ: nemtől, életkortól, az általános egészségi állapottól, esetleges betegségtől, életmódtól. Éppen ezért egyénenként változó, hogy mennyi időre van szükség.

Egy kapszula őssejt szám szaporító hatása mennyi ideig tart a szervezetben?
A vizsgálatok során az első, a harmadik, a hatodik, a kilencedik, és a tizennyolcadik órában mértük az őssejtszámot. A hatás elfogyasztás után 1-18 óráig mérhető.

Okoz-e daganatos elváltozást?
Az őssejtszint méréssel párhuzamosan a vérben megnövekedett őssejtszámok meghatározása mellett vizsgálatok folytak a daganatért felelős gének megfigyelésére (az onkogén expresszió változása). Az eredmények ellenőrizhetően azt mutatják, hogy csökken a gének expressziója, azaz a kapszula hatóanyagai daganat ellenes hatásúak.

Szükséges-e orvosi ellenőrzés, orvosi vizsgálat?
Ezen étrend-kiegészítő fogyasztása miatt nem szükséges, de természetesen kezelő orvosát tájékoztathatja erről.

Más gyógyszerekkel milyen kölcsönhatásban van?
Jelenleg a gyógyszerekről nem áll rendelkezésre adat, vélhetően némelyik csökkenti az őssejtszámot. Ezért a biztos hatás érdekében javasolt időkülönbséget tartani - legalább 1 óra hosszat.

Terhesség és szoptatás alatt ajánlott-e a fogyasztása?
A készítmény hatását állatkísérletekben vizsgáltuk és ezt a területet nem kutattuk, azonban az összetevők alapján semmi nem gátolja, hogy fogyasszák.

Születési rendellenességek, genetikai hibák kijavíthatók-e az őssejtekkel?
Az őssejtekkel -sem beültetéssel, sem köldökzsinórvérrel, sem őssejt szaporítással- nem javítható ki sejtjeink genetikai hibája.

Milyen engedéllyel rendelkezik az Olimpiq StemXCell?
Étrend-kiegészítő.

Miért étrend-kiegészítő, miért nem gyógyszer?
Nem akarjuk ezeket a természetes hatóanyagokat a természetes környezetükből kivonni, azért hogy 5-8 évvel később használhassák az emberek izolált, elkülönített molekulák keverékeként, gyógyszerként.

Fogyasztása jár-e kockázattal, van-e mellékhatása?
A szervezet számára jótékony hatású - növények kivonatát és hatóanyagait tartalmazza. Az őssejtszaporításon kívül még érrendszerjavító és szabadgyök megkötő, daganatellenes antioxidáns hatás is tapasztalható.

A gyártó cég honnan szerzi be a kék-zöld algát (Aphanizomenon flos-aquae, AFA)?
Egyesült Államokbeli Klamath tóból, amely egy Nemzeti Parkban fekszik vulkanikus környezetben (Oregon államban). Kb. 7 ezer éve egy vulkánkitörés eredményeképpen a tó környezetét és medrét ásványi anyagokkal és nyomelemekkel teli vulkáni hamu borította el, amely kifejezetten kedvez a kék-zöld algák szaporodásának.

Ellenőrzi-e a gyártó cég a kékmoszat toxikus hatását?
Az alapanyag biztonsági analízissel érkezik, melyet gyártási sarzsonként Magyarországon is megvizsgálnak.

Az Olimpiq StemXCell magyar fejlesztés-e?
Egy anyag az AFA alga kivételével, minden más összetevő saját kutatás, fejlesztés.

Az étrend-kiegészítőkkel milyen vizsgálatokat kötelesek elvégezni?
Az általános élelmiszerbiztonság mellett a javasolt napi bevitelű hatóanyagok (vitaminok, nyomelemek) mennyiségét kell meghatározni, ellenőrizni.

Mivel igazolja a gyártó, hogy az Olimpiq StemXCell tápszer növeli az őssejt számot 100%-kal?
A kapszula hatóanyagait az állatkísérletek során bejuttatták a vizsgált állatok szervezetébe. Ezt követően egy kontroll csoporthoz viszonyítva az állatok vérében keringő őssejtek számát vizsgálták meg. A vizsgálatot flow-citometriás módszerrel és a CD34+ antitestekkel végezték. Az eredmény szerint a hatóanyagot fogyasztó csoportban a vérben növekedett az őssejtszám legalább 75%-kal.

Mivel bizonyítható az őssejtszaporító daganatellenes hatása?
Az őssejtszint méréssel párhuzamosan a vérben megnövekedett őssejtszámok meghatározása mellett vizsgálatok kezdődtek a daganatért felelős gének megfigyelésére ( az onkogén expresszió változása ). Az eredmények ellenőrizhetően azt mutatják, hogy csökken a gének expressziója, azaz a kapszula hatóanyagai daganat-ellenes hatásúak.

Mióta végez a gyártó tápszerre vonatkozó vizsgálatokat?
Cégünk több mint 19 éve daganatellenes hatású tápszereket gyárt. Ebben az irányban a legtöbb vizsgálatot mi végeztük Magyarországon.

Miért két komponensű az Olimpiq StemXCell, az őssejt védőt miért kell szedni?
Az antioxidáns hatású Cell Flavin -ami ugyancsak a készítmény szerves része- a szervezetben már meglévő és a nap, mint nap a vérben is újra megjelenő szabadgyökök megkötését és semlegesítését szolgálja.

Élettanilag mit jelent a szervezetünkben, a vérben 100%-kal több őssejt?
A tudomány szerint, a csontvelői raktárakban keringő őssejt mennyiségeknek 6-10-szerese található. Ha húsz éves korban 20 millió keringett a vérben, és ha 40 évesen már csak 10 millió kering, akkor ennek az 50%-os többlete az 5 millió. Ez a szervezet megszokott élettani határain belül van, amelyhez az évtizedek alatt hozzászokott.

Ismerünk-e más őssejt szaporító hatású készítményt?
Igen, ismerünk. Az egyik gyógyszer, amelyet csontvelő transzplantációnál használnak és 20 000%-kal növeli az őssejt termelődést, amelyet műtéthez használnak. A másik AFA alga tartalmú kanadai készítmény.

A termék biztonságosságát milyen vizsgálatok bizonyítják?
A termék biztonságossága szermaradvány (peszticid), nehézfém- tartalom és krónikus toxicitás vizsgálatokkal is bizonyított.

Miért kerültek napjainkban az őssejtek az érdeklődés középpontjába?
Az elmúlt öt évben számtalan olyan műtétet végeztek, amely során az addig reménytelennek tűnő gyógyulást értek el. Ezért az őssejt új kutatási területeket nyitott meg, és az ember egészség utáni vágya egyik legfontosabb eszközévé vált.

Az emberi szervezet regenerációjában, miért az őssejtek a legfontosabbak?
Szervezetünkben másodpercenként 1 millió új sejt képződik, ezért az őssejtekre szervezetünkben állandóan szükség van.

Előállítás során keletkeznek-e a környezetre ártalmas anyagok?
A cég minőségileg ellenőrzött természetes alapanyagokból állítja össze a terméket. A gyártás során semmilyen környezetre ártalmas melléktermék nem keletkezik.

Vegyes étrenddel kiváltható-e a kapszula hatása?
Tudományos vizsgálatok alapján közel ezer természetes anyagból 9 került kiválasztásra. Ezek egymásra gyakorolt hatásuknak és meghatározott arányuknak köszönhetően fejtik ki hatásukat.

Szükséges-e orvosi felügyelet a termék fogyasztása mellett?
Ezen tápszer fogyasztása miatt nem, azonban az Ön által szándékozott időszakos általános orvosi vizsgálatok alkalmával kezelő orvosát tájékoztathatja erről.

Miért jó, hogy a szervezetben emelkedik az őssejtszám?
Gyermekkorban, normál esetben az őssejtszám magas, viszont szervezetünk őssejt kibocsátó képessége az öregedés alatt csökken, amit külső tényezők is befolyásolhatnak (baleset, betegség). Emiatt romlik szervezetünk öngyógyító képessége. Minél nagyobb a vérben keringő őssejtszám, annál több juthat el a szervekhez, így jobb és gyorsabb azok regenerációja.

Minden természetes anyag őssejtszám növelő?
Azért nem, mert vannak olyan anyagok, amelyek támogatják az őssejtszaporítást, vannak, amelyek nincsenek erre hatással és vannak, amelyek gátolják, illetve csökkentik.

Miért fontos, hogy feltárjuk a magyar lakosság átlag őssejtszám alakulását?
Az őssejtszint a szervezetünk egészégét tekintve az egyik legfontosabb információ. Fontosabb, mint a vérnyomás, mint a koleszterinszint vagy akár a cukorszint.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy mennyivel emelkedett az Olimpiq StemXCell hatására az őssejtek száma?
A perifériás vérből egyszerű vérvétellel, a vérmintából megállapítható CD34+ antitest felhasználásával, egy speciális műszerrel a vérben lévő őssejtek száma. Ezzel a műszerrel végezhető a készítmény hatékonyságára vonatkozó vizsgálat is.

Honnan tudjuk, hogy az őssejtek "univerzális hatásúak" illetve "mindenre jó" a szervezet egészét illetően?
A tudomány jelenlegi álláspontja szerint, az őssejtek rendelkeznek egyedül azzal a tulajdonsággal, hogy a szervezetünk bármely más (pl.: máj, vese, ideg, szívizom, stb.), azaz több mint 200 fajta sejtjévé képesek átalakulni.

Mivel bizonyítjuk a regenerációt?
Az állatkísérletekben az egyik szervet (májat) működésében kémiai anyaggal károsították. Ezt követően a kontroll csoporthoz viszonyítva, az őssejtszaporítót kapott állatok regenerációja gyorsabb, hatékonyabb volt.

Milyen minőségi ellenőrzés mellett történik az Olimpiq StemXCell gyártása?
Minden élelmiszer és tápszer gyártónak alapvető követelmény hogy HACCP rendszert működtessen. A gyártó mind emellett rendelkezik ISO 9001:2000 tanúsítvánnyal, amely a termék minőségét és gyártási körülményeit biztosítja. Ez egy nemzetközi szabvány rendszer, amely az EU-ban meghatározó, elfogadott.

Miben más a kapszulával történő őssejtfokozás és a külföldi őssejt beültetés?
Mindkét területnek megvan a saját egyedisége. Az őssejt beültetésnél műtéti eljárás során kerül a szervezetbe többlet őssejt, míg az őssejtfokozó alkalmazása során saját csontvelői őssejt készletünket mobilizáljuk a keringő vérbe, és ezt követően kezdődhet el a csontvelőben a többlet őssejt termelés.

Hazánkban átlagosan hány csontvelő-átültetés műtétet végeznek, és mennyire lenne szükség?
Évente 200 csontvelő transzplantációs műtétet végeznek, holott legalább duplájára lenne szükség, amire sajnos nem kapnak elegendő egészségügyi finanszírozást.

Egy kapszula őssejtszám szaporító hatása mennyi ideig tart a szervezetben?
Minden emberi szervezet más őssejtszámmal rendelkezik, ezért az őssejtszaporító hatás sok más tényezőtől függ, az életkortól, esetleges betegségtől, egészségi állapottól és az életmódtól is. Vizsgálataink szerint: 1, 3, 6, 9, 18 óra hosszán keresztül vizsgáltuk mértük az őssejtszámot. A hatás elfogyasztás után 1-18 óráig mérhető.

Befolyásolhatja-e valami a termelődött többlet őssejtek életben maradását?
A szervezetünkben minden nap termelődnek úgynevezett szabadgyökök, melyeknek sejtkárosító hatásuk van. Ezek az anyagok nem csak a szervek sejtjeivel léphetnek reakcióba, hanem a vérben keringő sejtekkel is. Tehát ezek a szabadgyökök az őssejteket is károsíthatják.

Tartalmaz-e állati eredetű anyagokat a kapszula?
Igen, az egyik összetevő, ill. a lágyzselatin kapszula alapanyaga az. Azonban a kapszula széthúzható és a benne lévő anyag akár joghurtba keverve is elfogyasztható.

Milyen a jelenleg alkalmazott csontvelői transzplantáció eredményessége?
Sajnos a súlyos betegség állapotában lévő embereknél alkalmazzák, mint utolsó lehetőséget. A szakirodalmi adat azt közli, hogy 100 műtétből 2 évet meghaladó túlélés lehetőségét, alig 30 ember élvezheti.

Ha cukorbetegeknek ültetnek be őssejtet, akkor milyen eredmény várható?
A fiatalkori cukorbetegség esetén, az inzulintermelő sejtek halnak el. Ezért egy olyan műtét, amely során a hasnyálmirigybe ültetik be az őssejtet, visszaadhatná a szervezet inzulintermelő képességét, mert a beültetett őssejtekből ezek a sejtek is újra képződnek. Erre Magyarországon potenciálisan 1 millió ember vár.

Az őssejt műtéttel az infarktus miatt elhalt szívizom regenerálható-e?
Magyarországon eddig közel 20 ilyen őssejt műtétet végeztek, az elhalt terület közelébe közel 5 millió őssejtet ültettek. Már néhány hónap múlva látható volt az elhalt terület regenerálódása, amitől a szív működése javult.

Az idegrendszer sérülései javíthatók-e?
A sérülések, a betegség vagy az öregedés során tönkrement idegsejtek, idegsejt kapcsolatok (éppen egy magyar kutatónak köszönhetően bizonyított) hogy az őssejtek ezeket a sejteket is képesek "újjá varázsolni", sérüléseit kijavítani.

A születési rendellenességek kijavíthatóak-e őssejtekkel?
Az őssejtekkel, sem beültetéssel, sem köldökzsinórvérrel, sem őssejt szaporítással nem javítható ki a sejtjeink genetikai hibája.

Mennyi pénzbe és időbe kerülne, ha Magyarországon minden szívinfarktusos beteg őssejt beültetést (műtét) kapna?
Mivel 400 ezer ilyen beteg van jelenleg hazánkban, ezért ha naponta 40 műtétet végeznének el (eddig 1 év alatt 17-et sikerült), abban az esetben 10 ezer munkanapba kerülne, így 50 év alatt elvégezhető lenne. Ekkorára a betegek többsége már nem élne. Ennek a műtétnek az összköltsége 4 000 milliárd forint feltételezve, hogy újabb szívinfarktusra nem kerül sor.

Egy őssejt műtéttel, amelynek átlagos költsége 3-10 millió forintba kerül, véglegesen megoldható-e egy adott szerv regenerációja, egy betegség gyógyítása?
Ezen műtétek során másnak az őssejtjét ültetik be. Az eddigi tapasztalatok szerint legalább 2-5 műtétre van szükség ahhoz, hogy valamilyen javulást a beavatkozást követően elérjen a beteg.

Csak a beteg emberek számára fontos hogy mennyi az őssejtek száma a szervezetben?
Mivel az egészséges és a beteg ember számára egyformán fontos, hogy a naponta újjáépülő sejtjeikhez az őssejtek megfelelő számban rendelkezésre álljanak, ezért jó ha nem várjuk meg amíg külső beavatkozásra, műtétre, gyógyszerekre szorulunk. Ha a folyamatosan újjáépülő csontrendszerünket nézzük, akkor 20 héten belül minden egyes csontsejtünk lecserélődik. Olyan ez, mintha a házban, amelyben lakunk naponta kicserélnénk valahány téglát újra és így 20 hét alatt egy teljesen új házban laknánk. Eközben a házat folyamatosan rendesen használjuk. Ehhez a folyamathoz van megfelelő számú őssejtje.

Vajon minden új felfedezést, új eljárást egyöntetű elragadtatással fogadunk-e, amely számunkra még ismeretlen lehetőséget rejt?
A röntgensugár felfedezését, -amely ma hétköznapi eszköz- az Angol Királyi Akadémiai Társaság elnöke Lord Kelvin egyszerűen így jellemezte: "márpedig ilyen sugár nem létezik...". A létező valóság új tulajdonságai mindig okoznak meglepetéseket.

Vissza